Nieuws

Vermeer legt uit: ‘Ik kon nu niet anders dan voor mezelf kiezen’

on

Kenneth Vermeer zat zondag in en tegen Groningen hoogstwaarschijnlijk voor het laatst op de reservebank van Ajax. De doelman, 28 jaar, staat op het punt om zijn veelbesproken transfer naar Feyenoord af te ronden. Vermeer zal maandag een medische keuring ondergaan en daarna een meerjarig contract signeren. Hij vraagt begrip voor zijn transfer. “Ik kon nu niet anders dan voor mezelf kiezen.”

“Ik wil weer spelen. En bij Feyenoord kan dat”, benadrukt Vermeer, die de fans van Ajax dankbaar is voor ‘veertien fantastische jaren’, maandag in gesprek met De Telegraaf. Het was de intentie van de doelman om zijn loopbaan over de landsgrenzen voort te zetten. Er was echter geen club die aansloot bij zijn ambities en doelstellingen. Feyenoord meldde zich vorige week donderdag. “Een club die altijd uitspreekt mee te doen om de titel en waar ik kansen zie om me in de basis te spelen.”

Vermeer had geen trek om bij Ajax nog een seizoen op de bank te zitten. Hij snapt dat hij een zeer gevoelige, en voor sommigen zelfs pijnlijke, transfer gaat maken. “Maar de enige vraag die ik mezelf kon stellen, was: wat is het beste voor mij? Dit was gewoon een kans die ik met beide handen moest grijpen. Laten we hopen dat iedereen zijn normale verstand gebruikt.” Vermeer is Ajax dankbaar voor zijn vraagprijs van een miljoen euro. “En zelfs toen Feyenoord me wilde kopen, hebben Marc Overmars en Frank de Boer hun woord gehouden. Ik ga een nieuw avontuur aan en zal honderd procent voor Feyenoord geven. Zoals ik van de eerste tot de laatste dag voor Ajax heb gedaan.”

Bron: voetbalzone.nl

IMG_8190.PNG

You must be logged in to post a comment Login