Nieuws

Vermeer: ‘Ik heb normaal contact met Mulder’

on

Kenneth Vermeer stond zaterdagavond voor het eerst onder de lat bij Feyenoord. De doelman kwam in de afgelopen transferperiode over van aartsrivaal Ajax en moest in zijn debuut tegen Willem II direct twee tegendoelpunten incasseren. Feyenoord verloor daardoor in de eigen Kuip met 2-1 van de promovendus uit Tilburg.
“Dit is een hele vervelende avond voor mij. Ik was blij om mijn debuut te maken voor Feyenoord, maar achteraf ben je gewoon teleurgesteld,” zegt Vermeer. “We wisten van tevoren dat Willem II aardig kon voetballen. Dat is gebleken en dat moet niet kunnen. Daarom is de trainer wel even pissig geweest in de kleedkamer. Als je kijkt naar kwaliteit dan mag deze tegenstander geen probleem zijn, want bij de goals is het een kwestie van meelopen.”

Over zijn eigen optreden had Vermeer weinig te zeggen. Zenuwachtig was hij in ieder geval niet. “Ik was niet meer gespannen dan normaal. Ik heb goed geslagen en ben goed opgestaan. Het was de eerste officiële wedstrijd die ik met de jongens heb gespeeld en de connectie moet nog beter. Daar hebben we nog even de tijd voor,” vervolgt de sluitpost, die vooraf niet vreesde voor zijn ontvangst in De Kuip. “Ik was niet bang voor reacties van supporters. Je bent er natuurlijk wel benieuwd naar, maar op de trainingen was het al positief en ook vanavond was dat het geval,” concludeert hij.

Vermeer kreeg van trainer Fred Rutten tegen Willem II direct de voorkeur boven Erwin Mulder, die in de afgelopen jaren de eerste doelman was bij Feyenoord en in het duel met de Tilburgers voor het eerst sinds lange tijd op de bank moest plaatsnemen. Ondanks de nieuwe concurrentie voor Mulder is de verstandhouding tussen beide keepers in orde. Vermeer tegenover RTV Rijnmond: “Dat gaat goed. We hebben normaal contact en meer valt er niet over te zeggen.”

Volgende week zondag ontvangt de Amsterdammer met Feyenoord zijn oude werkgever Ajax, maar dat speelt nog niet in het hoofd van de keeper. “Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig. Sevilla is de eerstvolgende tegenstander en daar richt ik mij op,” aldus Vermeer.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8192.PNG

You must be logged in to post a comment Login