VERMEER HOUDT DOEL SCHOON BIJ RENTREE

Kenneth Vermeer heeft maandagmiddag zijn rentree gemaakt in het shirt van Feyenoord. De doelman speelde negentig minuten mee in de competitiewedstrijd van de reserves tegen SC Cambuur 2, die met 2-0 werd gewonnen.

.

Vermeer mocht zijn eerste minuten van het seizoen maken op vertrouwd terrein, want de eerste wedstrijd van Feyenoord 2 in 2017 werd afgewerkt in De Kuip. De laatste keer dat de doelman in het stadion een wedstrijd speelde, was op 8 mei vorig jaar. Dat was tot vandaag ook zijn laatste duel, want in de voorbereiding op dit seizoen raakte Vermeer al op 5 juli ernstig geblesseerd aan zijn achillespees. Begin deze maand sloot hij weer aan bij de selectie van Feyenoord.

.

Getest werd Vermeer nog niet echt tijdens zijn rentree. In de eerste helft dook één keer een Cambuur-speler voor hem op, maar de doelman dreef de aanvaller ver genoeg naar buiten, waarna Mats Knoester de bal kon opruimen.

.

Op dat moment had Feyenoord al een keer de lat geraakt via Mo El Hankouri, terwijl Simon Gustafson niet veel later zijn schot tegen de paal zag belanden. In het laatste kwartier van de eerste helft was Emil Hansson de man die de thuisploeg in aanvallend opzicht bij de hand nam. Uit zijn corner kopte Wessel Dammers knap de 1-0 binnen, waarna Mo El Hankouri twee minuten later de bal alleen maar hoefde binnen te tikken na een fraaie actie van Hansson.

.

Na rust viel er minder te genieten voor de enkele honderden toeschouwers die naar De Kuip waren gekomen. Feyenoord was slordig aan de bal en wist mede daardoor vrijwel geen kansen meer te creëren. Wel was Robin Zwartjens in de slotfase nog dicht bij de derde treffer, maar de invaller raakte de paal. Omdat Cambuur in aanvallend opzicht onmachtig was, bleef het werk van Vermeer na rust beperkt tot het verwerken van enkele terugspeelballen en voorzetten, waardoor de doelman bij zijn rentree direct zijn doel schoon hield.