Nieuws

Vermeer: “Het is tijd voor onze eerste overwinning in de competitie”

on

Kenneth Vermeer was donderdagavond in de return tegen Hapoel Beer Sheva een van de uitblinkers aan Feyenoord-zijde. De doelman zorgde er met een aantal prachtige reddingen voor dat de ploeg het eerste half uur schadevrij doorkwam en uiteindelijk probleemloos het ticket voor de groepsfase van de Europa League bemachtigde.

‘De beginfase overleven was eigenlijk het belangrijkste,’ blikte Vermeer een dag later op de luchthaven van Tel Aviv terug. ‘We wisten dat zij zouden komen en ze waren een aantal keer gevaarlijk, maar wij hebben ook al vroeg onze kansen gehad om het af te maken. De rode kaart hielp natuurlijk wel, daarna was het klaar.’

Met het ticket voor de groepsfase op zak gingen Vermeer en zijn teamgenoten vrijdagmiddag aan boord van de charter, voor de terugvlucht naar Rotterdam. Het uurtje vertraging zorgde ervoor dat spelers en staf nog net de loting konden meepakken en via de telefoons te zien kregen dat FC Porto, BSC Young Boys en Rangers FC de volgende opponenten zijn in de Europa League.

‘Lastige tegenstanders,’ was de eerste reactie van Vermeer, die de Zwitserse koploper eruit lichtte. ‘Ik heb ze vorig jaar in de Champions League zien spelen en toen hebben ze gewonnen van Juventus en Manchester United lastig gemaakt. Toch zie ik zeker mogelijkheden voor ons. We moeten in elk geval proberen onze thuiswedstrijden te winnen en uit pakken wat we pakken kunnen. We zijn in het toernooi aan het groeien, die lijn willen we in de groepsfase doortrekken.’

Eerst wacht nog de Eredivisie, die Feyenoord zondag hervat in Tilburg tegen Willem II. ‘Het is tijd voor onze eerste overwinning in de competitie,’ stelde Vermeer, die zich tijdens de daaropvolgende interlandbreak samen met ploeggenoot Steven Berghuis meldt bij de selectie van het Nederlands elftal. Het Oranje van bondscoach Ronald Koeman maakt zich op voor twee EK-kwalificatiewedstrijden, op vrijdag 6 september uit tegen Duitsland en maandag 9 september uit tegen Estland.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login