Nieuws

Vermeer: ‘De sfeer in De Kuip is Champions League-waardig’

on

Kenneth Vermeer speelde met Ajax jarenlang Champions League-voetbal en hoopt nu ook met Feyenoord uit te komen in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. In de voorronde ging het dit seizoen mis tegen Besiktas, maar de 28-jarige doelman hoopt zijn rentree in het grootste Europese clubtoernooi snel te maken.

“Missen is een groot woord, maar het is natuurlijk wel mooi om die hymne te horen. De Champions League is nu eenmaal het allerhoogste voor een voetballer. Het zou mooi zijn als ik er met Feyenoord kan terugkeren”, zegt Vermeer in gesprek met Metro. “Hopelijk kunnen we daar naartoe groeien. In de Europa League hebben we in ieder geval geleerd dat er in zulke toernooien maar één wet is: winnen om te overleven.”

Vermeer, die donderdag met Feyenoord op bezoek gaat bij Standard Luik, vindt dat de Europa League ook zo zijn charmes heeft. “Tegen Rijeka speelden we bijna in zee, leuk om mee te maken.” Hij vertelt in het interview tevens dat Feyenoord op basis van de sfeer wel op het hoogste podium thuishoort: “Tijdens onze thuiswedstrijden merkte je dat de Europa League leeft. De sfeer in de Kuip is Champions League-waardig.”

Bron: voetbalzone.nl

IMG_8316.PNG

You must be logged in to post a comment Login