Nieuws

Vermeer: ‘Alles in eigen hand’

on

Feyenoord kan zich zondag verzekeren van de derde plaats in de eredivisie. De Rotterdammers, die vorige week een zeer slechte beurt maakten tegen Go Ahead Eagles moeten dan wel winnen van FC Groningen. Doelman Kenneth Vermeer is zich er van bewust dat Feyenoord alles in eigen hand heeft.

Vermeer baalde na nederlaag tegen Go Ahead Eagles enorm. Zijn ploeg had zojuist de strijd om plaats drie weer spannend gemaakt, zeker aangezien de wedstrijd tegen Vitesse nog op het programma staat. “Het was balen dat we de strijd weer onnodig spannend hebben gemaakt, maar we staan er nog goed voor. We hebben alles in eigen hand”, aldus Vermeer vrijdag, een paar uur voordat Vitesse verloor van ADO Den Haag. Door de nederlaag van de Arnhemmers kan Feyenoord zondag zeven punten loskomen van VItesse. Met dan nog slechts twee wedstrijden te gaan kan Feyenoord zich dus rechtstreeks plaatsen voor de Europa League.

Wanneer Feyenoord verliest van FC Groningen blijft de strijd om de felbegeerde derde plek onverminderd spannend en zal doelman Vermeer weer last hebben van een slecht humeur. “Ik ben goed ziek geweest van de nederlaag tegen Go Ahead Eagles en heb echt even niets willen doen. Ik kan slecht tegen mijn verlies, dus mijn humeur is dan niet al te goed.” Vermeer gelooft niet dat FC Groningen zich zondag spaart voor de bekerfinale van een week later. “Ze zullen niet rustig aan doen. Het zijn sportmannen, dus die willen top presteren.”

Bij winst speelt Feyenoord volgend jaar in ieder geval in de Europa League. Vermeer wil niet te ver vooruit kijken, maar gaat de komende voetbaljaargang hoe dan ook vol vertrouwen tegemoet. “Dirk Kuyt komt eraan en wellicht nog meer spelers. Kijkend naar dit seizoen zijn we door niemand weggespeeld, maar op de belangrijke momenten gaven we niet thuis en lieten we punten liggen.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login