Nieuws

Verkoopprijs Clasie kan oplopen tot 15 miljoen Euro

on

Feyenoord-ster Jordy Clasie mag zich vanaf donderdag officieel een speler van het Engelse Southampton noemen. En voor de Rotterdammers rest alleen nog het feit dat zij ontzettend goed boeren bij de transfer van hun steunpilaar. De financiële details rond de overstap van Clasie naar de club van Ronald Koeman zijn namelijk uitgelekt.

Woensdag werd door enkele Engelse media nog melding gemaakt van een transfersom die wat lager zou uitvallen voor de Rotterdammers, namelijk eentje van 12 miljoen euro. De Telegraaf weet nu te vertellen dat Feyenoord ‘gewoon’ 15 miljoen euro bijgeschreven krijgt, waarbij wel gemeld moet worden dat 1,5 miljoen hiervan variabel is.
De laatste tien procent van het bedrag wordt uitgekeerd wanneer Clasie tot een bepaalde hoeveelheid wedstrijden komt voor Southampton. Volgens de Engelsen zijn dat geen heel erg bijzondere voorwaarden. De kleine middenvelder moet, mits hij fit blijft, moeiteloos aan dat benoemde aantal duels komen.

Feyenoord houdt zodoende netto gezien evenveel over aan de transfer van Clasie naar Southampton als bij PSV het geval was bij deal rond middenvelder Georginio Wijnaldum. De Eindhovenaren kregen weliswaar 20 miljoen euro voor hun sterspeler, daar moeten de aanschafkosten, 5 miljoen, nog wel van afgetrokken worden. Clasie werd door Feyenoord zelf opgeleid.

Bron: Soccernews.nl

  

You must be logged in to post a comment Login