Nieuws

Verklaring omtrent FC Groningen – Feyenoord

on

Onderstaande ingezonden bericht hoeven wij geen extra informatie bij te schrijven. Beleidsmakers > U weet waar u moet zijn. Misschien moet u eens in de goede richting gaan zoeken om dit door uw strenge maatregelen gecreëerde ‘probleem’ op te lossen!!!

Ingezonden: Verklaring omtrent FC Groningen – Feyenoord

Ik heb een goldcard, maar ik bezoek uitwedstrijden nooit meer in het uitvak. Ik ben een Feyenoorder die de zinloze, veelal idiote, combiregelingen zat is en op een normale manier wedstrijden bezoekt. De groep mensen met wie ik dit doet veranderd wekelijks van samenstelling en is nooit hetzelfde. Het is een bonte verzameling van normale Feyenoorders maar ook fanatieke Feyenoorders. Eén ding delen deze Feyenoorders allemaal de slogan: “Normalisatie werkt twee kanten uit”. Wij verblijden dan ook tweewekelijks de supporters op de thuisvakken met grappen, grollen en een gezamenlijke leuke dag: Zoals voetbal in onze optiek hoort te zijn. Op deze manier hebben we dan ook al vele vriendschappen gesloten bij andere clubs. Vandaag was het weer niet anders dan normaal. De Groningers op Vak II zullen beamen dat ondanks de dreigende sfeer van de Z-Side de sfeer op Vak II weer erg leuk en gezellig was! Feyenoorders en Groningers. Door elkaar. Met elkaar.

Gezellig is het helaas niet meer altijd. Door de groeiende groep Feyenoorders die op deze manier de wedstrijden bezoekt is er een vervelende trend ontstaan: Sommige supporters van thuisclubs zijn door jarenlange scheiding dankzij zinloze combi-regelingen deze manier van bezoekende supporters niet meer gewend. Deze kleine groepjes accepteren het niet dat bezoekende supporters op normale wijze naar de wedstrijd willen. Dit is een erg zorgwekkende ontwikkeling, vooral omdat deze supporters hiervoor ook veel schade aanrichten. Terwijl wij als ‘losse kaarten’-bezoekers slechts uit zijn op een leuke voetbalmiddag, en niet op een confrontatie met de thuisclub. Vorig seizoen was het in Groningen helaas niet anders. Diverse normale Feyenoorders werden lastig gevallen door groepen Groningers. Vandaag werd er door een klein groepje Groningers opnieuw getracht de confrontatie te zoeken met Feyenoord-supporters op losse kaarten, ze overtraden hiervoor twee sectors en forceerde een afgesloten-deur in de Euroborg. Alsmede zochten ze de fysieke confrontatie met een aantal veiligheidsmedewerkers in de Euroborg die zichtbaar geschokt waren. Deze actie was geheel kansloos, want de Feyenoord-supporters hadden in de Euroborg tot dat moment wederom een zéér leuke dag. Ook de meeste Groningers in Vak II konden de aanwezigheid van de Feyenoorders meer dan waarderen en er werd dan ook veel gelachen. Geen Groninger verliet het vak. Feyenoorders hielpen zelfs een oud vrouwtje van 80+ jaar naar een goed heenkomen, dat spreekt toch boekdelen!?! Gelukkig is er geen ernstige overlast veroorzaakt voor de Groningen-supporters die wél graag willen normaliseren, hier ben ik erg blij om! Waar ik niet blij mee ben is de stemmingmakerij die FC Groningen dan weer de wereld in helpt ‘een georganiseerde actie’. Ook kansloos! Het enige waar wij op uit waren, was op een leuke dag. Zoals elke uitwedstrijd.

Al een jaar of twee zoeken beide Feyenoord-supportersverenigingen (De Feijenoorder en de FSV) met zowel de overheid als de KNVB de dialoog over ‘het uitvak probleem’. Lokale overheden gesteund door landelijke overheid in samenwerking met de KNVB staan niet open voor een oplossingsgerichte aanpak. Feit is dat Feyenoord te groot is voor de Nederlandse uitvakken, met dit zéér specifieke Feyenoord-probleem als gevolg. Men staat niet open voor vergroting van de vakken. Daarnaast blijft men halsstarrig vasthouden aan zinloze combiregelingen, omdat (zoals vandaag weer duidelijk is geworden) een enkele lokale supporter van de thuisclub zich niet kan vinden in een leuke wedstrijddag met een genormaliseerde situatie (samen, door elkaar naar het stadion). In plaats daarvan opteert de overheid voor hardere strafmaat: Net zo kansloos als de actie van de Groningers vandaag, en net zo effectief: Niet. Groter uitvak (gehele korte zijde tweede ring), en geen combi-regeling maar goed doordacht ontvangst. De Euroborg is er voor ingericht, als nu de beleidsmakers eens wat meer lef tonen en wat minder krampachtig met situaties omgaan komen we er wel!

Normalisatie moet je niet zeggen. Normalisatie moet je doen. Normalisatie begint bij jezelf en ik doe dit al enige tijd. Zolang beleidsmakers niet oplossingsgericht willen werken, zal ik dit ook blijven doen. Dit is mijn strijd tegen de beleidsmakers. En momenteel win ik hem met verve!!! Feyenoord-supporters streven normaal wedstrijd bezoek na. Ik vraag de overheid zich hier eens hard voor te gaan maken! Want ik ben dit mierengeneuk van die paar aanhangers per club wel een beetje zat aan het worden! Politici die het aangaan kunnen contact zoeken met een der beide supportersverenigingen van Feyenoord.

AJ

Bron: Lunaticnews.nl

You must be logged in to post a comment Login