Nieuws

Verkenners bemiddelen tussen profs en amateurs Feyenoord

on

De Feyenoorders-verkenners Wim van Sluis, Jos van der Vegt en Hans Vervat bemiddelen in een financieel geschil tussen Sportclub Feyenoord en de professionele tak van de club. De amateurs hebben op dit moment een meerderheidsaandeel in het stadion. De proftak wil dat de Sportclub die aandelen afstaat. De Sportclub wil dit pas doen als er een akkoord is over het jeugd- en trainingscomplex op Varkenoord.

Een dergelijk akkoord is volgens Van Sluis nog ver weg. Vandaar dat de Feyenoord-verkenners, die momenteel adviseren over de huisvesting van de proftak, de plooien moeten gladstrijken in de onderhandelingen tussen beide partijen. Het belangrijkste voor de Sportclub is dat inkomsten zijn gegarandeerd.

Op dit moment verdienen de amateurs namelijk tonnen per jaar aan de verhuur van trainingsvelden aan de bvo Feyenoord. Doordat de profclub behalve een nieuw stadion ook fors wil investeren in een nieuw trainingscomplex op Varkenoord, dreigt Sportclub Feyenoord die inkomsten kwijt te raken.

De huur voor de velden is een belangrijke inkomstenbron voor de amateurtak. Bij verlies van die inkomsten is de toekomst zeer onzeker. De Sportclub heeft daarom in de onderhandelingen gesteld dat de financiële structuur ongeveer zo blijft zoals deze nu is.

Overigens zou Sportclub Feyenoord het meerderheidsaandeel in het stadion kwijtraken indien de verkenners zouden hebben gekozen voor een heel nieuw onderkomen voor de club. Daar is nu geen sprake van door de keuze voor een facelift van de Kuip op de huidige locatie.

Bron: Rijnmond.nl

20140407-184629.jpg

You must be logged in to post a comment Login