Nieuws

Verhuur door Feyenoord is vaak het begin van het einde

on

Renato Tapia maakte deze week op huurbasis de overstap van Feyenoord naar Willem II. In de ideale wereld laat de 23-jarige Peruviaan in Tilburg zien wat hij in zijn mars heeft om vervolgens sterker dan ooit terug te keren. Het recente verleden toont echter aan dat spelers die door Feyenoord worden verhuurd zich zelden terug De Kuip in knokken.

In totaal verhuurde Feyenoord 21 spelers in de afgelopen vijf seizoenen (exclusief het huidige seizoen). Succesverhalen zijn er zelfs door de rasoptimist nauwelijks te noemen. Of het moet dat van Elvis Manu zijn, die in het seizoen 2013/14 werd verhuurd aan Cambuur en nadien nog 58 wedstrijden voor Feyenoord speelde. Met zijn goal in de 92ste minuut tegen Zorya Luhansk (voorronde Europa League) in 2014 kan de inmiddels 25-jarige Manu in elk geval nog zeggen dat hij belangrijk is geweest voor de Rotterdammers. Zijn goal zorgde voor een 4-3 overwinning, wat betekende dat Feyenoord zich voor het eerst sinds het seizoen 2008/09 weer mocht melden in de groepsfase van het tweede Europese toernooi.

Verder? Anass Achabar werd in het seizoen 2013/14 verhuurd aan Arminia Bielefeld en zorgde op 22 maart 2015 met twee goals nog wel voor een 2-1 overwinning op PSV, maar ook voor hem ging het Feyenoord-boek dicht. In de zomer van 2016 verkaste hij naar PEC Zwolle, door wie hij nu weer verhuurd wordt aan NEC.

Huidige contractspelers
Ook van de spelers die in het verleden verhuurd werden en nu nog onder contract staan bij Feyenoord is het toekomstperspectief er niet eentje die in jongensboeken beschreven wordt. Jari Schuurman speelt zijn wedstrijden bij de beloften, Mo El Hankouri wordt in verband gebracht met een transfer naar FC Groningen en Kenneth Vermeer is nog altijd reservedoelman achter Justin Bijlow.

Zijn er dan helemaal geen succesverhalen? Jawel hoor. Zo werd Jordy Clasie in het seizoen 2010/11 door Feyenoord verhuurd aan Excelsior. Bij terugkomst kreeg de middenvelder het wél voor elkaar om de harten van het Legioen te stelen. In de zomer van 2015 maakte hij zelfs voor vijftien miljoen euro de overstap naar Southampton, van wie Feyenoord hem dit seizoen weer huurt.

Wie naar het verhuurbeleid van Feyenoord kijkt, kan gerust stellen dat de club vooral spelers verhuurde die vervolgens overbodig bleken in De Kuip. Een beeld dat Tapia via Willem II ongetwijfeld wil doorbreken. De 23-jarige international van Peru zal zich in Tilburg in elk geval eerst willen verzekeren van een plek bij de selectie van Peru die aankomende zomer deelneemt aan de Copa América.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login