Nieuws

Verheijen: ‘Rutten zit in een kansloze situatie’

on

Raymond Verheijen heeft te doen met Feyenoord-trainer Fred Rutten in aanloop naar het duel in de derde voorronde van de Champions League met Besiktas. De inspanningsfysioloog laat zich tegenover BNR uit over de huidige situatie bij Feyenoord. De Rotterdammers raakten met Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Graziano Pellè belangrijke spelers kwijt, terwijl internationals Jordy Clasie en Terence Kongolo maar een korte vakantie kregen na het WK.

“Rutten zit natuurlijk in een heel lastige positie. Het is onmogelijk dat je in zo’n vroeg stadium zulke belangrijke wedstrijden moet spelen. Ik denk dat de voorbereiding drie, vier weken oud is en dan moet je eigenlijk al de belangrijkste wedstrijd van het jaar spelen. Als je de Champions League haalt, ben je in één klap vijf of tien miljoen rijker”, laat de kritische Verheijen weten tegenover het medium.

De inspanningsfysioloog denkt dat het voor Feyenoord heel lastig gaat worden om Besiktas uit te schakelen. “Rutten wordt ook nog eens geconfronteerd met het feit dat zijn belangrijkste spelers geen vakantie hebben gehad. Die hebben een lang seizoen gehad, dus ze waren al moe”, gaat Verheijen verder. “En vervolgens hebben ze een WK gehad en nu zijn ze nog vermoeider. Uiteindelijk kon hij ze maar een weekje vrij geven, dus hun vermoeidheid zijn ze nog steeds niet kwijtgeraakt en dan moeten ze alweer aan de bak in zo’n wedstrijd. Fred Rutten zit dus in een kansloze situatie.”

Bron: Soccernews.nl

20140729-132035-48035283.jpg

You must be logged in to post a comment Login