Nieuws

Verheijen hekelt KNVB omtrent meespelen Boëtius en Vilhena

on

Raymond Verheijen heeft via Twitter uitgehaald naar de KNVB. De Feyenoord-talenten Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius speelden zondag respectievelijk 82 en negentig minuten bij hun club. Dinsdagmiddag kwamen ze alweer in actie namens Jong Oranje. Beiden speelden een helft tegen Jong Kroatië.

“Na negentig minuten gespeeld te hebben op zondag moesten de Feyenoord talenten Vilhena en Boetius op dinsdag alweer 45 minuten spelen tegen Kroatië. Dat is een absolute schande. Welke amateurs zijn ervoor verantwoordelijk om zulke risico’s te nemen met achttienjarige toptalenten om ze op de tweede dag na de volledige negentig minuten alweer op het hoogste niveau te laten spelen”? zo twitterde Verheijen.

“Tussen de duels van zondag en dinsdag zat ook nog eens de reis naar Kroatië. Dit beleid van de Nederlandse voetbalbond is totaal onverantwoord richting deze talenten en hun clubs”, aldus de inspanningsfysioloog.

Ook Patrick van Aanholt, Mike van der Hoorn, Ricky van Haaren, Yanic Wildschut, Bram Nuytinck en Luuk de Jong kwamen zowel zondag als dinsdag in actie. Een tussenliggende rustperiode van drie dagen is echter wenselijk voor voetballers, zo onderzocht Verheijen al eerder.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login