Nieuws

Verheijen: ‘Feyenoord geeft spelers excuus om niet te presteren’

on

“Als je als Feyenoord zijnde al niet uitstraalt dat je kampioen wil worden, dan geef je spelers een excuus om niet te presteren.”

Dat heeft inspanningsfysioloog Raymond Verheijen gezegd in FC Rijnmond, de regionale voetbaltalkshow op TV Rijnmond.

“Als trainer en club heb je een voorbeeldfunctie naar je spelers toe”, vertelt Verheijen. “Er zijn voldoende dingen waar je geen controle op hebt, maar de zaken die je juist wél kan controleren, die moet je goed doen. Als je als club al niet uitstraalt dat je kampioen wil worden, dan geef je spelers een excuus om niet te presteren.”

Ook de recente kwestie rondom de extra privétrainingen van Stefan de Vrij kwam ter sprake in het gesprek met de inspanningsfysioloog, die een uitgesproken mening daarover heeft. “Je moet helemaal terug naar het begin. Toen werd bekend binnen Feyenoord dat De Vrij extra dingen voor zichzelf doet. En iedereen vindt het prijzenswaardig dat hij dat doet, dat is het probleem niet.”

Verheijen vervolgt: “Het probleem is dat niemand het overzicht heeft van de balans tussen alle trainingen, doordat hij het verzwegen heeft. Ik vind de rol van de privé-trainer hierin ook amateuristisch. Je gaat aan de slag met iemand, terwijl je niet weet wat hij de rest van de week doet. Dat heeft met topsport niets te maken.”

Het verzwijgen komt voort uit het conservatisme in de voetbalwereld, die weinig open staat voor nieuwe ontwikkelingen. Die voorzichtigheid ziet Raymond Verheijen ook terug in de doelstelling van Feyenoord: “Dit is het jaar dat als je kampioen wil worden, dan moet je het dit jaar doen. Na een zwakke start heeft Feyenoord zich nu al weer gemeld in de top. Ik zie ze een goede kans maken. De doelstelling aan de hand van de begroting opstellen zou ik nooit doen. Je wilt elke wedstrijd winnen, dan wil je dus kampioen worden. Dat moet je ook uitstralen.”

Verheijen sprak ook nog over de huidige situatie op Het Kasteel, waar commissaris Cor Pot en directeur Wiljan Vloet weigeren met elkaar te praten: “De voetbalwereld zit vol laagopgeleide mensen, en dan krijg je dit soort situaties. Ik hou mij liever buiten deze discussie.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login