Nieuws

Verdeeldheid binnen RvC om komst Van Persie

on

Terwijl Dirk Kuijt zich buiten het veld oriënteert op zijn toekomst, hoopt Feyenoords technisch directeur Martin van Geel Robin van Persie te strikken voor de rol die Kuijt de afgelopen twee jaar vervulde in de kleedkamer van Feyenoord..

Van Geel bracht de mogelijke komst van de Oranje-topscorer aller tijden intern al ter sprake. Hij had een onderhoud met bondscoach Dick Advocaat, afgelopen seizoen nog trainer van Fenerbahçe. Die stelde kort gezegd dat, mits helemaal fit, Robin van Persie nog steeds een topvoetballer kan zijn.

.

Niettemin is er verdeeldheid binnen Feyenoords raad van commissarissen, en dan vooral over de woorden ‘mits fit’. Van Persie is geen Kuijt. Technisch beter, maar mentaal en fysiek slaat de balans door in het voordeel van Kuijt, die op basis van die kwaliteiten zijn stempel drukte op Feyenoord. Van Persie, die in augustus 34 jaar wordt, speelde door blessures lang niet alles bij Fenerbahçe: afgelopen seizoen 24 competitieduels, waarvan zes volledige.

.

Een ander verschil: Kuijt kwam in de zomer van 2015 transfervrij naar De Kuip, terwijl Van Persie nog een jaar onder contract staat. Dat hoeft geen probleem te zijn als Fenerbahçe besluit af te zien van een transfersom, doordat de club op die manier af kan van het salaris van de aanvaller, dat volgens Turkse bronnen zo rond de vijf miljoen euro netto ligt.

.

Natuurlijk beseft Van Persie dat zulke bedragen bij Feyenoord onmogelijk zijn, maar hij zal zeker tot de bestbetaalde spelers willen horen, zoals Kuijt dat ook was. De club moet beslissen of zij dat overheeft voor een voetballer zonder restwaarde en of Van Persie dan in staat zal zijn hetzelfde te brengen als wat Kuijt bracht.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login