Nieuws

‘Verbieden van de camera’s in de catacomben is niet van deze tijd’

on

Als het aan FOX Sports ligt, komt er geen verbod op televisiecamera’s in de spelerstunnel. Na de incidenten rondom Graziano Pellè pleitte Danny Hesp voor afschaffing van de camera’s in de catacomben. Volgens de spelersvakbond hebben de voetballers behoefte aan ‘een beetje privacy’.

Maarten van Rooijen reageert namens FOX in Voetbal International op de oproep van een aantal Eredivisieclubs om de camera’s in de spelerstunnel af te schaffen. “We hebben er nog niet met de clubs over gesproken. Dat doen we ieder jaar en dus dit jaar ook. Maar zoveel clubs, zoveel opvattingen. Ik bedoel: bij Go Ahead Eagles nemen de spelers zelf camera’s mee de kleedkamer in.”

“Bovendien heb ik meer het idee dat de onvrede niet zozeer zit in de opnames op zich, maar in de manier waarop de KNVB omgaat met de beelden in het tuchtrecht”, vervolgt Van Rooijen. “Daar willen ze meer duidelijkheid over van de bond. Verbieden van de camera’s lijkt geen oplossing en is ook niet van deze tijd. Dan zullen er andere beelden opduiken, denk aan telefoons en dergelijke.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login