Nieuws

Verbeek: ‘Het is heel verstandig wat Feyenoord nu doet’

on

Het aan- en verkoopbeleid van de directie van Feyenoord is de laatste weken het mikpunt van kritiek, maar Gertjan Verbeek behoort niet tot die criticasters. De oud-trainer van de Rotterdamse club vindt de afwachtende houding van Martin van Geel en consorten verstandig.

“Ze kunnen beter iets langer wachten en spelers halen die ze beter kunnen maken. Ik vind het heel verstandig wat Feyenoord doet”, zegt hij tegen NU.nl. “Mensen roepen nu dat ze in januari al hadden kunnen weten dat Pellè weg zou gaan, maar iedereen zoekt een spits. Ajax en sc Heerenveen ook.”

Feyenoord liet naast Graziano Pellè, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Stefan de Vrij gaan, terwijl ook aan Jordy Clasie wordt getrokken. Tot op heden kwam daar weinig voor terug en dat leidt tot irritatie bij het Legioen.

“Niemand had verwacht dat Oranje zo goed zou presteren op het WK. Daar konden ze zich niet op voorbereiden. Ze zijn niet in de omstandigheid om veel spelers te kopen en kunnen beter tot de laatste week wachten wanneer er jongens buiten de boot vallen bij andere clubs.”

Verbeek verwacht echter niet dat Feyenoord de massale uitloop van sterkhouders kan opvangen. “Ze hebben gigantisch goede zaken gedaan door de verkoop van zelfopgeleide spelers, maar dat goed opvangen houdt een keer op.”

“Met AZ heb ik hetzelfde meegemaakt. Na een paar goede jaren werden we in 2013 toch tiende. Dat werd dan gemaskeerd door de bekerwinst, maar in de competitie was het lastig. In dat opzicht is Europees voetbal voor Feyenoord belangrijk. Dat wordt echt bepalend voor de rest van het seizoen.”

Feyenoord speelt volgende week in de play-offronde voor de Europa League tegen Zorya Luhansk uit Oekraïne. Verbeek verwacht geen walk-over. “Favoriet zijn tegen dat soort clubs is altijd lastig, er zijn geen kleine teams meer. FC Groningen verliest ook van Aberdeen. Feyenoord moet echt alle zeilen bijzetten en vol gas geven.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_5820.PNG

You must be logged in to post a comment Login