Nieuws

Verbeek: “Feyenoord kan uit grote vijver vissen”

on

Gertjan Verbeek gaat zondag met AZ op bezoek bij zijn oud-werkgever Feyenoord. De trainer is niet verrast dat de Rotterdamse club ook dit seizoen weer in de top van de Eredivisie staat.

“Er komen al jaren goede lichtingen met jeugdspelers door. Toen ik er trainer was, wist men bij Feyenoord dat ze drie of vier jaar moesten overbruggen”, zegt Verbeek op de website van AZ. “Ik zag Jordy Clasie voetballen als eerstejaars B-junior. Dat kleine ventje schoot ballen over vijftig meter moeiteloos op iemands stropdas. Heel knap. Alleen zijn lengte was een discussiepunt. Hij heeft op huurbasis bij Excelsior weten te profiteren van het werken met een goede trainer. Als Feyenoord het geld had, was Clasie echter nooit doorgebroken. Ze maken nu optimaal gebruik van de nieuwe financiële situatie.”

“De aantrekkingskracht van Feyenoord richting jeugdspelers is ontzettend groot. Ze hebben ook een grote vijver om in te vissen, in de Randstad rondom Rotterdam. In Brabant is bijvoorbeeld minder talent aanwezig, waardoor er bij PSV veel Belgen in de jeugd spelen. Wij moeten concurreren met Ajax. Als er een jongen in onze jeugd uitblinkt, praat Ajax de volgende dag al met zijn ouders.”

AZ kan zondag niet beschikken over de geblesseerden Aron Jóhannsson (lies), Maarten Martens en Ali Messaoud (beiden knie) en de geschorste Viktor Elm. “De kans is aanwezig dat Willie Overtoom de vervanger wordt van Elm”, aldus Verbeek.

Bron: Fcupdate.nl

You must be logged in to post a comment Login