Nieuws

‘Vejinovic is getergd om tegen Feyenoord te spelen, Vlaar ontbreekt bij AZ’

on

Feyenoord neemt het zondag in Alkmaar vanaf 12:30 uur op tegen AZ. De ploeg van trainer John van den Brom zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor eigen publiek. Afgelopen weekend werd er in het AFAS Stadion namelijk verloren van Excelsior (0-2). De eindstand stond al na acht minuten op het scorebord.

Offday

De thuisnederlaag van AZ kwam onverwacht. De ploeg uit Alkmaar begon het seizoen met een nederlaag bij PSV, maar speelde in dat duel wel goed voetbal. Daarna wist AZ vier Eredivisiewedstrijden op rij te winnen en klom het op naar de tweede plaats. Afgelopen weekend hadden de Alkmaarders de kans om de koppositie te veroveren, maar tot veler verbazing gingen zij met 0-2 onderuit tegen Excelsior.

Vejinovic ‘getergd’

Voor Marko Vejinovic is het zondag een speciale wedstrijd. De middenvelder, dit seizoen al goed voor vier assists, wordt door AZ gehuurd van Feyenoord. De wedstrijd van aankomend weekend is de eerste ontmoeting met zijn oud-ploeggenoten. Van den Brom laat op de website van AZ weten dat hij veel van Vejinovic verwacht. ‘Marko is getergd om tegen Feyenoord te spelen. Dat zag je ook toen hij dit seizoen tegen Vitesse speelde. Dat was zijn beste wedstrijd. Dat mag hij zondag overtreffen.’

Topscorer Eredivisie

Bij AZ zal ook veel afhangen van Wout Weghorst, die momenteel topscorer is van de Eredivisie. De spits van AZ heeft al zes keer het net weten te vinden en gaf daarnaast één assist. Weghorst is hiermee direct betrokken bij zeventig procent van de competitiedoelpunten van AZ dit seizoen.

Blessure Vlaar

Van den Brom kan zondag in ieder geval niet beschikken over Ron Vlaar. De aanvoerder van AZ en oud-speler van Feyenoord kampt met knieklachten. Rens van Eijden zal zijn vervanger zijn, die juist terugkeert van een blessure. ‘Hij is de afgelopen twee weken een stuk fitter geworden en heeft goed getraind. Met Rens kiezen we ook voor ervaring,’ aldus Van den Brom.

Bron: AZ.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login