Nieuws

Vejinovic: ‘Ik moet de leidersrol op me nemen’ 

on

Hij heeft het postuur van een slungelige postbode, maar komt zelden als verliezer uit een duel. Verder heeft hij het karakter van een leider, de traptechniek van een nummer 10 en de longinhoud van een paard. Marko Vejinovic is op zijn zachtst gezegd een veelzijdige voetballer. De 25-jarige nieuweling van Feyenoord etaleerde al deze kwaliteiten zaterdagavond tijdens het met 3-2 gewonnen duel met FC Utrecht.
Zo was zijn vrije trap op het hoofd van Colin Kazim-Richards een lust voor het oog. Vorig seizoen werden alle dode spelmomenten in aanvallend opzicht nog door Jens Toornstra genomen, maar Vejinovic heeft die rol binnen no time overgenomen.

Dat heb je snel voor elkaar.

Vejinovic: „De technische staf weet dat het een van mijn kwaliteiten is, dat het een extra wapen kan zijn in een wedstrijd.”
Had je in de jeugd al snel door dat je een goede traptechniek had?

„Ja. Toen ik nog bij Zeeburgia speelde ging ik vaak met vriendjes mijn traptechniek oefenen en ook tijdens de trainingen merkte ik dat er op dat gebied een verschil was met mijn medespelers. Ik nam in de jeugdelftallen ook altijd alle vrije trappen en hoekschoppen.”
Over je longinhoud heb je eveneens weinig te klagen. Je was tegen FC Utrecht overal op het veld te vinden.

„Ik heb het goed volgehouden. Vooral in verdedigend opzicht was ik wat dat betreft belangrijk. Je hebt nu eenmaal wedstrijden waarin je niet alleen aanvallend bezig kunt zijn. Fysiek voel ik me in ieder geval heel goed.”
Klopt het dat je je al snel thuis voelt in deze selectie? Tijdens de trainingen en wedstrijden had je direct een grote mond.

„Definieer ‘grote mond’ eens. Want het klinkt erg negatief.”
Medespelers op hun kop geven, bijvoorbeeld. Dat hoeft geen negatieve eigenschap te zijn.

„Ik ben niet meer de jongste, dus ik moet de leidersrol op me nemen. Op mijn positie is dat zeer belangrijk. Op die manier probeer ik er wat pit in te gooien en de jonge jongens iets bij te brengen.”
Verbeter me als ik ernaast zit, maar volgens mij ben je niet de breedste speler van de selectie. Toch verlies je zelden een duel.

„Dan heb je mij nog niet zonder shirt gezien, haha. Je bent vandaag wel negatief over mij hè? Eerst over die grote mond en nu vind je mij de slapste van de selectie.”
Het woord slap heb ik niet gebruikt.

„Maar zo bedoel je het wel. Het gaat niet om hoe breed iemand is, maar wat je met je lichaam doet. Het draait om op het juiste moment ergens lopen of op een bepaalde manier je lichaam gebruiken. Slim zijn.”

Het leverde hem in De Kuip een prachtig officieel debuut op voor zijn nieuwe club. Het grootste compliment was misschien wel dat niemand het tijdens of na de wedstrijd nog over zijn voorganger Jordy Clasie had.

Bron: metronieuws.nl

  

You must be logged in to post a comment Login