Nieuws

Vejinovic: ‘De posities worden steeds beter ingevuld’

on

Marko Vejinovic heeft het gevoel dat Feyenoord met de week beter gaat spelen in de eredivisie. Na een moeizame 1-1 vorige week bij Roda JC werd thuis twee keer van PEC Zwolle gewonnen.”Dit zijn gewoon fantastische resultaten”, aldus de middenvelder over de 3-0 van donderdag voor de beker en de 2-0 in het competitieduel van zondag.

“Ik voel dat we groeien als team. In het begin hadden we een aanpassingsperiode nodig. Veel nieuwe spelers, een nieuw systeem, een nieuwe trainer. Nu raken we op elkaar ingespeeld. De posities worden steeds beter ingevuld.”

In de eerste helft tegen PEC was het spel van Feyenoord nog wel verre van overtuigend, maar Vejinovic vindt het logisch dat de nummer twee van de eredivisie nog geen negentig minuten lang goed kan spelen.

“Ook ervaren spelers als Kuijt en Elia zijn hier pas een paar maanden. Hoe je het ook wendt of keert, ze komen bij een andere ploeg en moeten toch weer wennen.”
Ook Vejinovic zelf is nog niet zo bepalend als bij zijn vorige club Vitesse, waar hij regelmatig scoorde. “Dat komt allemaal wel. We zijn pas zeven wedstrijden bezig, straks krijg ik wel meer ruimte om naar voren te gaan. Ik vind dat het met mij en het elftal al heel goed gaat, maar het kan nog beter.”

Feyenoord treft volgende week nog De Graafschap in Doetinchem en daarna staat Vejinovic wellicht voor een moeilijke keuze tijdens de interlandperiode. Onlangs dook het gerucht op dat de Bosnische bondscoach hem wil oproepen. De 25-jarige Vejinovic, die speelde voor de Nederlandse jeugdelftallen, houdt zich op de vlakte.

“Mijn interlandambities staan op een laag pitje. Het is inderdaad zo dat ik voor Bosnië kan spelen en het is even de vraag hoe en wat, maar ik kan ook voor Nederland en Servië uitkomen. Dat is inderdaad een luxe. Op dit moment ben ik bezig met Feyenoord en zien we het wel. Of ik al benaderd ben? Misschien wel, misschien niet haha.”

Bron: nusport.nl

 

You must be logged in to post a comment Login