Nieuws

Veerkrachtig Feyenoord V1 draait wedstrijd om en verslaat VV Alkmaar

on

Feyenoord Vrouwen 1 heeft op bezoek bij VV Alkmaar laten zien over een flinke dosis veerkracht te beschikken. Na een 0-1 achterstand bij rust werd Alkmaar uiteindelijk met 1-3 verslagen, door doelpunten van Kim Hendriks en Pia Rijsdijk (2). Hierdoor behoudt Feyenoord de derde plaats in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Op bezoek bij VV Alkmaar, de nummer 7 van competitie, begon Feyenoord Vrouwen 1 scherp aan de wedstrijd. De ploeg van Danny Mulder zette in de eerste minuten vol druk en dit leidde tot een aantal grote kansen. Helaas wist onder andere Pia Rijsdijk, die alleen op de keepster van Alkmaar af mocht gaan, het net niet te vinden. 

Langzaam begon het spelbeeld te kantelen en wist Alkmaar uit de counter steeds wat gevaarlijker te worden. Dit leidde al na elf minuten spelen tot de voorsprong voor de thuisploeg. Alkmaar-speelster Van der Most wist Jacintha Weimar te verschalken: 1-0.

Na dit doelpunt werd de wedstrijd van beide kanten wat slordiger en geen van de teams kwam nog tot echt uitgespeelde kansen. Ruststand: 1-0.

Tweede helft

Feyenoord kwam als een wervelwind uit de kleedkamer, want binnen zes minuten na de rust was de achterstand al omgedraaid in een voorsprong. Door doelpunten van Kim Hendriks en Pia Rijsdijk stond er in minuut 51 een 1-2 voorsprong op het bord. Met deze stand op zak bleef Feyenoord Vrouwen 1 druk zetten en dit betaalde zich uit. In de achtenzestigste minuut was Pia Rijsdijk nogmaals trefzeker en zorgde zo voor de 1-3 eindstand.

Programma

Feyenoord Vrouwen 1 speelt op vrijdag 22 april de eerstvolgende wedstrijd. Op die dag komt PEC Zwolle op bezoek op Varkenoord. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Tickets koop je hier.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply