Nieuws

Veel plezier op regenachtige uitlooptraining

on

De basisspelers van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo hebben maandagochtend een ontspannen training afgewerkt. Een dag nadat in een zonnige Kuip de grootste overwinning van dit seizoen was gehaald kwam op Varkenoord de regen soms met bakken uit de lucht, maar dat kon het plezier bij de spelers allesbehalve bederven.

Ondanks het slechte weer stond het mede vanwege de vakantieperiode vol met toeschouwers langs het trainingsveld, die zagen hoe de sfeer er nog goed in zat bij de spelers. Trainer Ronald Koeman verdeelde hen in twee teams voor een speloefening, waarbij ze de bal gezamenlijk hooghoudend naar de overkant van het veld moesten zien te krijgen, zonder dat ‘ie de grond mocht raken.

Het spel zorgde voor uitgelaten taferelen op het natte trainingsveld, al lieten de spelers ook bij deze oefening zien uitstekend als een team te kunnen opereren. Juist dat was volgens Jordy Clasie een van de redenen dat Feyenoord Heracles Almelo in De Kuip had overklast, zo vertelde de international na afloop tevreden. ‘Ook toen we al een ruime voorsprong hadden, zijn we echt als team blijven spelen. Tijdens de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we moesten blijven jagen op meer goals, omdat het doelsaldo wellicht nog belangrijk kan zijn in de laatste weken. We hebben geen tegentreffer geïncasseerd en zelf zes keer gescoord, een perfecte middag voor ons.’

Op de vraag welke van de zes goals Clasie de mooiste van de middag vond, kon hij moeilijk kiezen. ‘De eerste twee van Goossens en Pellè waren heel mooi, maar eigenlijk waren alle doelpunten het gevolg van goed uitgespeelde aanvallen. Dit geeft veel vertrouwen voor de laatste wedstrijden van dit seizoen.’

De eerste van de twee resterende duels vindt aankomende zondag plaats, als Feyenoord om 12.30 uur op bezoek gaat bij ADO Den Haag. De eerstvolgende training voor die wedstrijd staat donderdag om 10.30 uur op Varkenoord op het programma. Ook een dag later traint de selectie om die tijd. De afsluitende oefensessie van zaterdag is besloten en daarmee niet toegankelijk voor publiek en pers.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login