Nieuws

Veel inkomsten uit transfers vloeien weg

on

Met de verkoop van Graziano Pellè, Daryl Janmaat en Bruno Martins Indi was de kas van Feyenoord al volgestroomd. Deze week komen daar nog eens de euro’s die Feyenoord voor Stefan de Vrij ontvangt bij. Maar al met al zal – zo berekende De Persdienst – ongeveer een derde van het bedrag wegvloeien.

Opleidingsvergoedingen en solidariteitsbijdragen slokken zo’n 5 procent van de totale transfersom op. Ze gaan naar de clubs waar de verkochte speler zijn jeugd én eerste profjaren doorbracht. Zo ontvingen ADO Den Haag en SC Heerenveen respectievelijk 100.000 en 150.000 euro voor de overgang van Daryl Janmaat van Feyenoord naar Newcastle United.

BTW
Dan eisen zaakwaarnemers hun portie op van de transfersom, als vergoeding voor hun diensten. Doorgaans gaat het ook om zo’n 5 procent. Bovendien is er in Nederland natuurlijk nog altijd de BTW-afdracht (21%). Soms zijn er ook nog deals met anderen. Zo zijn er – in het specifieke geval van Feyenoord – ook nog investeerders die handenwrijvend de huidige transferperiode volgen.

Investeerders
Van de transfers van De Vrij en Bruno Martins Indi – zo’n 16 miljoen euro in totaal – vloeit dus ruim 3 miljoen weg. Dat de club destijds absoluut geen geld had voor investeringen, komt Van Geel nu duur te staan. Omdat er ook nog andere gaten uit het verleden moeten worden gedicht, heeft de technisch directeur nu amper 10 miljoen voor transfers te besteden.

Bron: De Gelderlander.nl

20140729-132612-48372199.jpg

You must be logged in to post a comment Login