Nieuws

Vanaf volgend seizoen degraderen twee clubs rechtstreeks uit Eredivisie

on

De Eredivisie gaat volgend seizoen al op de schop. Clubs op het hoogste niveau van Nederland hebben besloten maatregelen een jaar eerder in te voeren. Dit betekent dat volgend seizoen twee clubs rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie.

In november 2018 namen de clubs een besluit over de zogenaamde veranderagenda. Omdat de maatregelen allemaal bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal heeft de commissie voorgesteld om deze eerder in te voeren dan in november 2018 besloten was. De clubs stemden hiermee in.

De belangrijkste verandering heeft plaats aan de onderkant van de competitie. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer achttien én zeventien rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. In de voorgaande seizoenen degradeerde alleen de hekkensluiter rechtstreeks en kregen de nummer zestien en zeventien een extra kans op lijfsbehoud via de play-offs. Dit betekent automatisch dat de kampioen én nummer twee van de Eerste Divisie direct promoveren naar de Eredivisie.

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login