Nieuws

Van Wonderen: “Tapia had met zijn kwaliteiten al langer in de basis moeten staan”

on

Kees van Wonderen denkt dat Renato Tapia goed genoeg is voor de basis van Feyenoord. De realiteit is dat de Peruaan op de bank zit in Rotterdam-Zuid. Afgelopen dinsdag kwam hij in actie tegen SSC Napoli vanwege een blessure van Jan-Arie van der Heijden.

Van Wonderen maakte Tapia mee in zijn periode bij FC Twente. “Ik weet dat hij écht op hoog niveau kan spelen en het maakt hem ook echt niet uit tegen wie of op welk podium”, zegt Van Wonderen in De Telegraaf. “Maar hij moet wel zijn verantwoordelijkheid nemen. Tegen Napoli zie ik dan weer een hakje en een Zidane-beweging. Dat tekent zijn zelfvertrouwen, maar dat kan niet op dit niveau.”

“Renato had met zijn kwaliteiten al langer in de basis moeten staan. Maar als je hem op de bank zet, dan gaat hij zitten en wacht hij letterlijk op zijn kans, terwijl hij die moet grijpen. Je moet hem continu scherp maken en houden. Hij moet naar zijn kans toegetrokken worden. Dat nonchalante kan ervoor zorgen dat de staf weer voor Sven van Beek kiest nu hij fit is, maar ik vond dit centrum met Renato en Jeremiah St. Juste wel lef hebben.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login