Nieuws

Van Wonderen: “Sinds dat ik weg ben, zijn heel veel zaken bij Feyenoord nog hetzelfde”

on

Kees van Wonderen is voor de camera van RTV Rijnmond zeer kritisch op Feyenoord. De huidige trainer van Go Ahead Eagles vindt dat er veel meer uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers te halen is en dat er te weinig spelers doorstromen naar het eerste elftal. Ook vindt hij het raar dat jeugdspelers liever voor Feyenoord Onder 21 spelen, dan verhuurd worden aan zijn club uit Deventer.

Van Wonderen: “Het is goed om op de toppen van je tenen te lopen. Ik heb dan ook een aantal jongens uit de jeugdopleiding van Feyenoord gepolst om hier te komen spelen. Sommige zijn heel terughoudend. Dat vind ik heel dom”, zegt Van Wonderen. “Je had hier een jaar Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen. Dan kom je echt rijper en op een hoger niveau terug. Sommige kiezen er toch voor om voor Onder 21 te blijven spelen en de club kiest daar ook voor. Dat is hun keuze, maar ik vind het niet verstandig. Dat is visie en beleid.”

Van Wonderen bleef zijn oude club sinds zijn vertrek in 2004 kritisch volgen. “Het blijft boeiend. Wat je ziet is dat heel veel zaken, sinds dat ik weg ben, nog hetzelfde zijn. Het is doodzonde dat dat nog steeds zo is.”

“Op de een of andere manier komen er maar geen spelers door. Dat is doodzonde, dat zou juist het wapen of een belangrijke pijler van de club moeten zijn. Dat is één voorbeeld, maar zo zijn er nog wel meer.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login