Nieuws

Van Wonderen, Lodewijks en Kluitenberg gepresenteerd als technische staf Oranje

on

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn staf rond. De bondscoach heeft vanaf vandaag, donderdag 15 maart, de beschikking over assistenten Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysiek trainer Jan Kluitenberg.

Het Nederlands elftal komt aanstaande maandag, 19 maart, bij elkaar op de KNVB Campus voor het eerste trainingskamp onder Koeman. Oranje speelt op vrijdag 23 maart in Amsterdam tegen Engeland en oefent maandag 26 maart in Genève tegen Portugal.

Ronald Koeman

Ronald Koeman is sinds februari van dit jaar bondscoach. Als speler en als trainer behaalde hij successen. Met het Nederlands elftal – waarmee hij het EK in 1988 won – en natuurlijk met Barcelona, de club die hij hoogstpersoonlijk naar de winst schoot in de Europacup 1. Koeman was trainer van onder meer de traditionele top drie van Nederland, Benfica en Everton.

Dwight Lodeweges

Dwight Lodeweges is assistent van Ronald Koeman. Hij heeft veel ervaring als trainer, bij onder meer PSV, Heerenveen en FC Groningen. Ook was hij vorig jaar coach van Oranje onder 20. Lodeweges blijft dit seizoen ook werkzaam bij PEC Zwolle, waar hij John van ’t Schip assisteert.

Kees van Wonderen

Ook Kees van Wonderen wordt assistent van Ronald Koeman. Hij is tevens trainer van Oranje onder 17, waarmee hij deze week het EK bereikte. Van Wonderen gaat die twee functies combineren. Als speler won Van Wonderen de UEFA Cup met Feyenoord in 2002.

Patrick Lodewijks

Voor Patrick Lodewijks is het een terugkeer bij Oranje, waar hij onder Guus Hiddink ook keeperstrainer was. De oud-doelman van PSV, Feyenoord en FC Groningen werkte de afgelopen anderhalf jaar al met Ronald Koeman bij Everton.

Jan Kluitenberg

Jan Kluitenberg is de fysiektrainer in de staf van Oranje. Hij heeft een ruime ervaring bij verschillende clubs en werkt al jarenlang samen met Ronald Koeman, onder meer bij Benfica, Feyenoord en Everton.

Bron: KNVB.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login