Nieuws

Van Well: ‘Maximaal 70.000 plekken in vernieuwde Kuip’

on

Voor Feyenoord is een vernieuwde Kuip met maximaal 70.000 plekken absoluut het matje. Dat zegt president-commissaris Dick van Well van de voetbalclub. Hij vreest dat met een te groot stadion minder supporters geneigd zijn om een seizoenkaart te nemen, omdat er toch altijd voldoende plek is.

Daarmee wijkt hij af van de mening van projectdirecteur Hans Vervat, die streeft naar de voetbaltempel met 76.000 plaatsen. Van Well: ,,Wat bij mij ook speelt is de kwaliteit van de plekken. Het stadion wordt zo hoog, dat je heel ver van het veld komt te zitten. Ik zat eens bij Barcelona-Real Madrid, daar heb je dat ook. Het leek wel tafelvoetbal.”

Vervat vindt dat Feyenoord de ambitie moet hebben om voor de maximale grootte te gaan. Het stadion in Rotterdam – geplande opleverdatum 2019 – moet de komende tientallen jaren de onbetwistbare nummer één zijn in Nederland, en zo ook interlands en grote evenementen naar de Maasstad trekken.

Van Well: ,,Geen ambitie? Dan is hij de eerste in mijn leven die dat over mij zegt. Want hij had het tegen mij, omdat ik bovenin de organisatie zit. We laten ons niet uit elkaar spelen. Bovendien, meneer Vervat is projectdirecteur, hij gaat er helemaal niet over. Uiteindelijk hebben de club en het stadion het laatste woord.”

Eind deze maand wordt een besluit genomen over de verbouwing van De Kuip door stadionbouwer BAM. ,,Ik ben hoopvol gestemd,” zegt hij. ,,Ik acht de kans dat het doorgaat fifty-fifty. Pas nog stond ik klaar om BAM een schop onder de kont te geven. Nu zie ik een mooi plaatje, maar kan ik nog niet beoordelen of we er ook geld aan gaan verdienen. We hadden 240 vragen, en ik hoop uiteindelijk ook 240 antwoorden te krijgen.”

Hij verwacht een enerverende periode. ,,Het worden twee spannende weken. En als het goed gaat, nog vier spannende jaren.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_4385.JPG

You must be logged in to post a comment Login