Nieuws

Van Sluis en Van Ierschot leggen functies RvC Stadion neer

on

De voorzitter van de raad van commissarissen van Stadion Feijenoord N.V., René van Ierschot, legt zijn functie neer evenals Wim van Sluis, lid van de raad van commissarissen.De voorzitter van de raad van commissarissen van Stadion Feijenoord N.V., René van Ierschot, heeft besloten met ingang van 1 oktober 2015 zijn functie neer te leggen en de raad van commissarissen te verlaten. Hij heeft dit besluit genomen omdat hij 25 jaar lid is geweest van de raad van commissarissen.
René van Ierschot: ‘Ik heb lang en intens getracht constructief bij te dragen aan De Kuip en aan Feyenoord. Voor een raad van commissarissen zijn periodiek nieuw bloed en verse inzichten nodig. Die vernieuwing hebben wij lang voor ons uitgeschoven. Ik had graag afscheid genomen op een moment dat een nieuw stadion was gerealiseerd, maar nu moeten anderen die klus overnemen.’
Ook Wim van Sluis heeft besloten zijn functie als lid van de raad van commissarissen neer te leggen. Hij is tot 1 mei 2014 voorzitter geweest van de groep verkenners die aanbevelingen heeft gedaan voor een vernieuwd Stadion Feijenoord. Hij is tot de conclusie gekomen dat het beter is om zijn lidmaatschap van de raad van commissarissen niet langer voort te zetten.
Wim van Sluis: ‘Na anderhalf jaar zeer intensief met het dossier (ver)nieuwbouw van De Kuip bezig te zijn geweest, moet ik concluderen dat de uitwerking van de voorstellen van de verkenners niet tot succes heeft geleid. Ik neem daarvoor de verantwoordelijkheid en heb besloten om in het belang van de Club en het Stadion ruimte te maken zodat anderen de klus wel kunnen klaren.’
De raad van commissarissen betreurt het vertrek van deze twee prominente leden, maar heeft begrip voor hun overwegingen en respecteert hun beslissingen. De raad dankt de beide heren voor hun grote inzet en het vele dat zij voor Feyenoord hebben betekend.
Na het vertrek van de heren Van Ierschot en Van Sluis bestaat de raad van commissarissen uit 5 leden. Hiermee is er op basis van de statuten geen acute noodzaak om hen te vervangen. 
De raad van commissarissen heeft besloten uit zijn midden Cees de Bruin te benoemen tot voorzitter van de raad van commissarissen. De raad is verheugd dat de heer De Bruin deze benoeming heeft aanvaard.

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login