Nieuws

Van Praag haalt uit naar Ajax-supporters vanwege spandoek

on

Erevoorzitter van Ajax Michael van Praag heeft zich op Twitter bijzonder kritisch uitgelaten over de Ajax-supporters, die een kwetsend spandoek ophingen bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord woensdagavond.

Op het doek staken fans de draak met een vorig jaar aan kanker overleden 54-jarige Feyenoord-fan, bijgenaamd ‘Rooie Marck’.

Rode rookpluim
Ajax-supporters uit vak 410 ontstaken vuurwerk dat een rode pluim achterliet. Ook hingen ze een doek op met de tekst: ‘Onze rook is rooier dan Rooie Marck’. Van Praag, naast erevoorzitter van Ajax ook bondsvoorzitter van de KNVB, noemt het spandoek ‘schandalig’, ‘Ajax-onwaardig’, ‘respectloos’ en ‘stuitend’. Hij roept Ajax op om maatregelen te nemen en de supporters strenger te controleren bij wedstrijden, opdat dergelijke spandoeken nooit meer in het stadion zullen hangen.

‘Ajax laat dit elke keer gebeuren’
Ook de supportersvereniging van Feyenoord vindt dat Ajax beter moet controleren. Manager Joop Verschuuren: ‘Ajax laat dit elke keer gebeuren. Eerder was er al een spandoek over bommen op Rotterdam.’

Ajax zelf zegt weinig te kunnen doen aan onsmakelijke spandoeken die het stadion in worden gesmokkeld. De club veroordeelt het spandoek, maar laat in een reactie weten: ‘Het is een illusie om te denken dat je stukjes stof die om de heupen zijn geknoopt tussen vijftigduizend mensen kunt tegenhouden.’ Om escalatie te voorkomen in de spandoekkwestie hebben Ajax en Feyenoord afgesproken terughoudend te reageren.

Bron: Rijnmond.nl

20140123-205502.jpg

You must be logged in to post a comment Login