Nieuws

Van Persie wilde penalty niet nemen

on

Niet Robin van Persie, maar Steven Berghuis nam zondag de penalty waardoor Feyenoord op voorsprong kwam tegen Willem II. Dat had te maken met het feit dat Van Persie zich ‘niet helemaal vrij’ voelde.

Feyenoord kreeg in de tweede helft een penalty na inmenging van de VAR. Van Persie liet het buitenkansje vervolgens aan Berghuis. “Ik had overleg met Steven daarover”, vertelt hij aan de NOS. “Ik had in de eerste helft een klein momentje, waardoor ik niet helemaal vrij was in mijn linkerbovenbeen. Gelukkig kon ik wel gewoon doorspelen, maar ik was niet vrij in mijn sprinten, passen en schieten. Steven was dat wel, dus hij nam de strafschop.”

Van Persie boorde daarmee zichzelf een doelpunt door de neus. “Op zo’n moment is het belangrijker dat de bal erin gaat. Op dat moment was ik niet helemaal honderd procent, dus dan kan ik wel stug achter die bal gaan staan en ik zou hem op zich ook nog binnen kunnen schieten, maar Steven heeft een grotere kans. Hij was frisser. Dan moet hij de penalty gewoon nemen. Het gaat om de winst.”

Winnen deed Feyenoord overigens niet. De Rotterdammers kwamen op bezoek bij Willem II niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bron: voetbalprimeur.nl