Van Persie tegen Berghuis: “Gaan we er nog effe voor?”

Voor Feyenoord stond er in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen niet heel veel meer op het spel, maar voor Steven Berghuis des te meer. De buitenspeler had namelijk nog uitzicht op de topscorerstitel van de Eredivisie. Berghuis scoorde twee keer, maar kwam Alireza Jahanbakhsh (AZ) niet meer voorbij. ‘Hij heeft het verdiend.’

Robin van Persie viel in de 67ste minuut in en liep eerst even langs Berghuis. ‘Hij vroeg: “Gaan we er nog effe voor?,’ verklapte Berghuis na afloop. ‘We wilden er ook nog voor gaan, maar het is helaas niet meer gelukt.’

Voor rust scoorde Berghuis al twee keer en daardoor leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord in Heerenveen. Tot de 1-2 viel in de 79ste minuut en de thuisploeg al snel langszij kwam en een strafschop te nemen kreeg. Die werd gekeerd door Bijlow.

‘Gekke, maar leuke wedstrijd’

‘Het was een gekke, maar leuke wedstrijd,’ vatte Berghuis samen. ‘Heerenveen kwam goed terug, maar gelukkig maakte Bilal (Basaçikoglu, red.) nog de 2-3. Over mijn eigen seizoen ben ik wel tevreden. Ik denk dat een buitenspeler van Feyenoord in staat moet zijn om vaak te scoren. Dat heb ik gelukkig gedaan.’

Met achttien competitiegoals eindigde hij op de tweede plaats op de topscorersranglijst. Jahanbakhsh scoorde drie keer tegen PEC Zwolle (6-0 zege) en kwam zo op 21 treffers. ‘Jahanbakhsh heeft het verdiend. Ik ben gewoon tevreden,’ besloot Berghuis. ‘Maar ik had hier liever gestaan na het behalen van de landstitel. Dat is helaas niet gelukt.’