Nieuws

Van Persie schiet Feyenoord naar overwinning tegen Vitesse

on

Het begint een repeterend verhaal te worden: Feyenoord dat bar weinig indruk maakt, maar clubicoon Robin van Persie die uiteindelijk als een ware Messias optreedt en zijn ploeg aan de punten helpt in de slotfase. Vorige week tegen FC Utrecht gebeurde het, en nu tegen Vitesse alweer: het werd 2-1 in Rotterdam-Zuid.

Feyenoord begon erg matig aan het thuisduel in een volle Kuip, en die lijn wist de ploeg ook moeilijk te doorbreken. Sterker nog, het was Vitesse dat voor het eerst tot scoren kwam. Matus Bero kopte de openingstreffer tegen de touwen achter Kenneth Vermeer, die de licht geblesseerde Justin Bijlow mocht vervangen. Met een striemend fluitconcert zochten de Feyenoorders de kleedkamers op voor de theepauze.

Bij de opkomst ná de theepauze was daar echter juist het uitzinnige Legioen, dat alle zeilen bijzette om de ploeg over het dode punt heen te helpen. En dat wierp zijn vruchten af: al na drie minuten in de tweede helft maakte Eric Botteghin de gelijkmaker.

Daarna zakte Feyenoord wederom weg, en liet ook Vitesse weinig meer zien. De meeste consternatie ontstond bij een een rode kaart voor Thomas Bruns, die Jordy Clasie keihard op de achillespees schopte van achteren, en bij een ogenschijnlijk erg zware blessure voor Tim Matavz. De Sloveen verdraaide zijn knie in een duel met Eric Botteghin.

De wedstrijd stevende op een gelijkspel af, maar in de 88e minuut liet Robin van Persie maar weer eens van zich spreken. Met een fenomenale ‘streep’ knalde de linkspoot een vrije trap tegen de touwen: Eduardo werd in ‘de hoek van de keeper’ verschalkt.

In de slotsecondes liet Van Persie nóg eens van zich horen, maar nu op een minder fraaie manier. Hij maakte namelijk een ongelooflijk domme en snoeiharde overtreding, waardoor hij net als Bruns direct rood kreeg van arbiter Gozubuyuk. Als zure kers op de taart kreeg basisdebutant Danilo Doekhi ook nog een tweede gele kaart, en dus rood: de derde van een spectaculaire wedstrijd in de Kuip.

Bron: soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login