Nieuws

Van Persie overweegt om niet te spelen tegen Fortuna Sittard

on

Robin van Persie overweegt de laatste competitiewedstrijd van Feyenoord dit seizoen aan zich voorbij te laten gaan. Door het besluit van de KNVB om speelronde 33 te verplaatsen naar 15 mei, eindigen de Rotterdammers met een uitduel bij Fortuna Sittard.

“Of er een scenario denkbaar is dat ik daar helemaal niet meer in actie kom? Ja, dat zou best kunnen”, stelt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik moet er nog over nadenken, maar met alle respect, ik kijk uit naar mijn laatste wedstrijd in de Kuip. Niet naar een laatste wedstrijd in Sittard.” Van Persie neemt op 12 mei, als ADO Den Haag op bezoek komt, afscheid van de Feyenoord-fans. 

Van Persie bedankte al voor een afscheidsduel, omdat ‘zoiets bij je moet passen’. Ook de KNVB wil iets organiseren, maar ook dat wil hij bescheiden houden. “Er komt een momentje bij Oranje, maar niet rond de aankomende interlands.”

De 35-jarige aanvoerder van Feyenoord doet nog een ontboezeming. Eerder dit seizoen beweerde hij dat het niveau op de training net zo hoog lag als bij Manchester United en Arsenal. “Dit seizoen heb ik er af en toe een schepje bovenop gedaan om te benadrukken hoe hoog ons niveau op de training was. Bewust”, aldus Van Persie. “Op de televisie waren mensen kritisch op mijn collega’s en dat vond ik irritant. Dat negatieve was niet nodig. Dus draaide ik het om en deed er dertig procent bij. Ach, nog een paar potjes.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login