Nieuws

Van Persie over beruchte vrije trap bij Feyenoord: ‘Dat trok Van Hooijdonk niet’

on

Robin van Persie maakte furore bij Arsenal, Manchester United en het Nederlands elftal, maar een van de meest opmerkelijke momenten in zijn carrière vond in 2002 plaats bij Feyenoord. De aanvaller ‘stal’ een vrije trap van Pierre van Hooijdonk in De Kuip.

“Eigenlijk was het wel grappig en leuk. Niet iedere jonge speler durft het, hè”, blikt Van Persie terug in De Telegraaf. “Maar eerlijk, ik zou het niet zo erg vinden als een jonge jongen het zou doen bij mij. Ach, het begon natuurlijk met het feit dat ik ook een uur te laat kwam door de zomertijd die net was ingegaan. Ik wilde het goed maken naar het elftal. Dus ik zeg tegen hem (Pierre, red.): mag ik hem nemen? Maar dat trok hij niet.”

“Een beetje gedoe even en toe zei ik: oké, neem hem dan maar. Hij nam zijn aanloop, maar ik wist al dat ik ‘m zelf ging nemen…”, vervolgt de topscorer aller tijden van Oranje. “Ik vind wel dat het toont dat iemand ambitie heeft. Als Orkun Kökcü het nu zou doen, zou ik het mooi vinden. Ik heb dit seizoen de meeste vrije trappen ook aan anderen overgelaten. Waarom? Omdat ik denk dat het goed voor hen is. Hun carrière gaat door.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login