Nieuws

Van Persie neemt jaar rust en keert daarna terug bij Feyenoord

on

Robin van Persie neemt een jaar rust, maar keert daarna terug bij Feyenoord. In welke functie de 35-jarige aanvaller bij de Rotterdammers aan de slag gaat, weet hij nog niet. Dat vertelt hij aan De Telegraaf.

Van Persie vindt het verstandig om na zeventien intensieve seizoenen even afstand te nemen van het voetbal. “Maar Feyenoord is mijn club. Het feit dat de club heeft gezegd dat de deur hier volgend jaar openstaat, vind ik al fantastisch”, zegt de aanvoerder, die aan zijn laatste weken als profvoetballer is begonnen. Hij bedankte onlangs nog voor een afscheidsduel in De Kuip.

Welke rol Van Persie na zijn actieve loopbaan op zich wil nemen, weet hij dus nog niet. “We hebben zitten kletsen over de manier waarop ik betrokken blijf bij de club. Wat dat precies wordt, weten we nog niet. Dat hangt ook van Jaap Stam af, van de nieuwe Martin van Geel en van Jan de Jong. Er is een beetje gebrainstormd, maar ik ben daarop teruggekomen en heb gezegd dat ik eerst een jaartje rust neem.”

“Ik heb geen haast”, stelt de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. “Het is niet zo dat ik meteen door wil. Ik wil eerst even relaxen, een beetje genieten en kijken wat er op mij afkomt. Niets hoeft straks even en dat is ook wel eens lekker. Het kan zijn dat ik tv-werk ga doen in Engeland en Nederland, maar misschien ook niet. Ik kan naar het paardrijden en hockeyen van Dina gaan kijken en naar de voetbalwedstrijden van Shaqueel.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login