Nieuws

Van Persie: ‘Je moet nu niet nog tien wedstrijden na een doelpunt van ons boos zijn. Dat is zinloos.”

on

Robin van Persie hoopt zijn carrière goed af te kunnen sluiten in de tien laatste wedstrijden van Feyenoord. De aanvalsleider van de Rotterdammers, die zijn schoenen na dit seizoen aan de wilgen hangt, wil niets weten van negativiteit in De Kuip.

Na de uitschakeling in de halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax zal Feyenoord het seizoen zonder prijs afsluiten. “Ik begrijp dat er minder mensen in de Kuip zaten zondag (tegen FC Emmen, red.)”, stelt Van Persie in een groot interview in het Algemeen Dagblad. “De uitschakeling tegen Ajax is hard aangekomen en bovendien was het slecht weer. Ik vond het nog vol zitten, eerlijk gezegd.”

De ploeggenoten van Van Persie leken weinig spelvreugde te hebben in het thuisduel met FC Emmen (4-0). “Dat chagrijn bij de spelers is ook logisch”, toont de ervaren aanvaller zich begripvol. “Maar in een loopbaan verlies je meer dan dat je wint. Je moet na een teleurstelling weer ergens motivatie uit zien te halen.”

“We kunnen moeilijk zeggen: Feyenoord kan de beker niet meer winnen en geen kampioen meer worden, dus laten we het verder maar lopen. Dat hoort niet bij profvoetbal. Los daarvan zijn wij voetballer geworden omdat we het leuk vonden om te voetballen. Niet per se om een beker te winnen. Je moet nu niet nog tien wedstrijden na een doelpunt van ons boos zijn. Dat is zinloos.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login