Feyenoordinbeeld

Van Persie: ‘Ik ben echt een Feyenoorder. Zo voelt dat wel’

on

Voor Robin van Persie was het heel speciaal om het in De Kuip op te nemen tegen Feyenoord. De Nederlandse aanvaller won met Fenerbahçe met 0-1 van zijn oude club, die daardoor is uitgeschakeld in de Europa League..

“Ik vond het heel speciaal”, zegt Van Persie tegen FOX Sports. “Het is een prachtig stadion, het mooiste van Nederland in mijn ogen. En het is een prachtige club. Ik heb hier negen jaar rondgelopen, van mijn twaalfde tot mijn twintigste. Ik ben echt een Feyenoorder. Zo voelt dat wel. Ik heb nu voor het eerst tegen Feyenoord gespeeld, dat is wel speciaal.”

.

Bij vlagen lijkt Van Persie weer de oude. “Ik voel me fit, ik voel me lekker. En ik heb plezier, dat is het afgelopen seizoen in sommige fasen wel even weggeweest. Maar ik ben dit seizoen weer helemaal terug. Ik haal een goed niveau, loop veel en help mijn team met goals en ook verdedigend werk. Dat is een rol die mij goed ligt. Daar probeer ik in te groeien.”

.

De rol van coach Dick Advocaat en assistenten Mario Been en Cor Pot is daarin zeer belangrijk. “Zij hebben structuur en discipline teruggebracht. Als je de trainingen nu ook ziet, is dat Nederlandse school. Voor mij is het ook nog steeds echt genieten”, aldus Van Persie, die desgevraagd aangeeft weer zin te hebben in Oranje. “Die zin is nooit weggeweest. Ik ben er klaar voor.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login