Nieuws

Van Merwijk hoopt snel plannen te presenteren

on

Stadiondirecteur Jan van Merwijk verwacht snel de concrete plannen voor de nieuwe Kuip te kunnen presenteren. Op 11 juli verwacht van Merwijk te horen of de gemeente akkoord gaat met het bouwen van een nieuwe Kuip, die in 2018 op Varkenoord moet verrijzen.

De kritiek van bijvoorbeeld de Feyenoord Supporters Vereniging was de laatste tijd, dat er nog te weinig concrete plannen zijn gespresenteerd, waardoor de FSV een nieuwe Kuip niet ondersteund.

‘Dat is een bewuste keuze geweest om dat niet te doen. Wij hebben eerst de haalbaarheid onderzocht en naar een geschikte locatie gekeken en mochten wij op 11 juli horen dat de gemeente de plannen definitief steunen, kunnen we beginnen met het ontwerpproces. Daar willen we de supporters bij betrekken om naar hun input te luisteren’, aldus Jan van Merwijk.

VOORWAARDEN

Het college van b&w is voor een nieuwe Kuip, maar de raadsleden zijn nog verdeeld. Leo Bruijn van de PVDA heeft bijvoorbeeld eerder gezegd dat hij alleen voor een goedkeuring van de garantstelling van 165 miljoen euro is als er vooraf al 75 procent van de Vip-boxen zijn verkocht.

Van Merwijk ziet daar geen probleem. ‘Dat is wel een uitdaging, maar geen onmogelijke opgave. We hebben al intentieverklaringen van bedrijven die met ons mee willen doen en dat wordt verder uitgebouwd wanneer er een besluit is genomen. Daar hebben we afspraken over gemaakt en dat betekent dat we dan vol aan de bak moeten’, aldus de stadiondirecteur.

BRUSSEL

Van Merwijk maakt zich verder geen zorgen om de Europese Commissie in Brussel wat betreft het bouwen van een nieuwe Kuip. In Brussel wordt gekeken of de mogelijke garantstelling geen ongeoorloofde staatssteun is aan het nieuwe stadion.

‘Wij willen volstrekt transparant zijn en hebben met de gemeente Rotterdam al in Brussel geinformeerd en een vooraankondiging te doen dat er binnenkort een aanvraag gaat komen na de besluitvorming. Want wij willen geen gedoe hierover krijgen. Dus een van de voorwaarden wordt wel dat Brussel haar fiat geeft aan de bedachte constructie’, aldus Van Merwijk.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login