Nieuws

Van Marwijk ontslagen bij HSV

on

Voor trainer Bert van Marwijk is het avontuur bij Hamburger SV voorbij. De 61-jarige trainer werd zaterdagavond door de Duitse clubleiding ontslagen, enkele uren na de dramatische nederlaag bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig (4-2). Dat meldden diverse Duitse media na crisisberaad van het bestuur van de nummer 17 van de Bundesliga. Mirko Slomka (ex-Hannover) wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om de Nederlander direct op te volgen.

Van Marwijk ondertekende eind september een contract tot medio 2015 bij Hamburger SV. Hij volgde Thorsten Fink op, die wegens de slechte resultaten werd ontslagen. HSV stond op de 16e plaats toen Van Marwijk met zijn werkzaamheden begon.

Met 8 punten uit de eerste vier ongeslagen competitieduels startte de Deventenaar hoopgevend met zijn nieuwe ploeg. Daarna raakte HSV van slag. Sinds het gelijkspel bij VfL Wolfsburg (1-1) eind november haalde Van Marwijk in de Bundesliga geen punt meer. Uiteindelijk sloot hij zijn korte periode in Hamburg af met slechts 12 punten uit 15 competitieduels.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login