Nieuws

Van Marwijk: ‘Grote selectie is eerder nadeel dan voordeel’

on

Gaat Feyenoord ooit nog een topclub worden? Drie oud-trainers van de Rotterdammers aan het woord. Deel 1 van drie afleveringen: Bert van Marwijk. ,,Je zou zeggen: met een nieuw stadion moet er evenveel geld als bij PSV en Ajax.”
,,Van een topclub mag je verwachten dat ze minstens één keer in de vijf jaar kampioen worden. Nou het is duidelijk, dat is Feyenoord niet geworden. De problemen bij Feyenoord zijn groot en complex maar ik wil gezegd hebben dat ze nog derde staan en dat ze zes wedstrijden geleden nog volledig meededen om het kampioenschap. 
In het voetbal kan veel veranderen in een korte tijd. Wat dat betreft sluit ik me graag aan bij de column van Hugo Borst in het AD van gisteren. De humor van Fred Blankemeijer zou nu relativerend kunnen werken in de Kuip. Dat kan nodig zijn. 
Wat ik zie is dat de huidige, grote selectie een nadeel blijkt te zijn in plaats van een voordeel. Heb je maar 22 man dan zal je altijd zien: dan krijg je geblesseerden. Heb je er 26 dan raakt er niemand geblesseerd. Met alle gevolgen van dien. Je zou zeggen: met een nieuw stadion moet er evenveel geld als bij PSV en Ajax kunnen worden gegenereerd maar eigenlijk zou Feyenoord met deze begroting dichterbij die twee clubs moeten komen dan ze nu daadwerkelijk doen.”
Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login