Nieuws

Van Marwijk: ‘Feyenoord wordt geen kampioen dit jaar’

on

Bert van Marwijk is behalve voetbaltrainer en -analist ook een fervent volger van het wielrennen. De voormalige oefenmeester van Feyenoord is bijna ieder jaar toeschouwer bij de Zesdaagse van Rotterdam en ook vrijdagavond bevond hij zich weer op het middenterrein in Ahoy. De coach liet daar onder meer zijn licht schijnen over de eredivisie.

Van Marwijk is naar eigen zeggen een fanatiek volger van de wielersport. “De laatste jaren heb ik de Tour de France intensief gevolgd en kom ik eigenlijk ieder jaar naar de Zesdaagse van Rotterdam. Dat komt mede omdat ik iets speciaals heb met de stad.” Van Marwijk was in totaal vijf jaar trainer van Feyenoord en sloot in die tijd de stad in zijn hart. In Ahoy ziet hij dan ook veel oude bekenden. “De sfeer en al de bekenden met het evenement maken het voor mij speciaal. Op het middenterrein moet je alleen wel oppassen dat het wielrennen zelf niet aan je voorbij gaat.”

Behalve het wielrennen volgt Van Marwijk natuurlijk ook het voetbal intensief. Wat het voetbaljaar 2015 gaat brengen durft hij echter niet te zeggen. “Er zullen allicht weer wat verrassingen zijn, maar de Nederlandse competitie zal worden gewonnen door PSV of Ajax. Zelf hoop ik op Feyenoord, maar twaalf punten achterstand is veel. Kijkend naar de statistieken zie je dat een kampioen hooguit vijf keer per jaar verliest. Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord het nog goed gaat maken.” Dat neemt niet weg dat Van Marwijk een zwak houdt voor de Rotterdamse ploeg. “Ze hebben de meeste spirit en zullen niet veel punten meer laten liggen. Helaas hebben ze dat in het begin wel gedaan.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_6555.PNG

You must be logged in to post a comment Login