Nieuws

Van Hooijdonk stopt als coach Jong Feyenoord/Excelsior

on

Pierre van Hooijdonk zal tijdens de aankomende finaleduels om het algeheel kampioenschap voor de laatste keer op de bank zitten als coach van Jong Feyenoord/Excelsior. Ondanks dat de voormalig topspits dit jaar met veel plezier deel uitmaakte van de staf van het beloftenteam, zijn de werkzaamheden voor hem lastig te combineren met zijn overige activiteiten.
Onder leiding van Patrick Lodewijks en Van Hooijdonk kroonde Jong Feyenoord/Excelsior zich onlangs tot kampioen van de Beloftencompetitie Divisie B. De strijd om het algeheel kampioenschap wordt begin volgende maand beslist, als de ploeg het in een dubbele ontmoeting opneemt tegen Jong Vitesse/AGOVV. Van Hooijdonk heeft het seizoen tot dusver als leerzaam ervaren. ‘Het is logisch maar tegelijkertijd lastig om echt je stempel te drukken, omdat je niet dagelijks met de jongens werkt.’

Van Hooijdonk stelt nadrukkelijk dat hij nauw betrokken blijft bij Feyenoord, de club waarmee hij in 2002 de UEFA Cup veroverde en in 2006 terugkeerde als speler. De in 2007 gestopte Van Hooijdonk zal onder meer met enige regelmaat blijven sparren met de technische leiding van de Rotterdamse club. ‘Dat doe ik graag en Martin van Geel heeft aangegeven me op deze wijze graag dicht bij de club te houden. Een officiële functie, in welke vorm dan ook, is komend seizoen voor mij echter niet aan de orde, simpelweg omdat ik het te druk heb’, aldus Van Hooijdonk.

De eerste finalewedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong Vitesse/AGOVV, dat maandag kampioen werd van Divisie A, staat gepland op maandag 5 mei. De return in Rotterdam vindt een week later plaats, op maandag 12 mei.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login