Nieuws

Van Hooijdonk: “Narsingh is helemaal geen spits en ook geen linksbuiten”

on

In het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal bespraken de tafelheren Jeroen Stekelenburg, Ibrahim Afellay, Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk onder leiding van gastheer en presentator Sjoerd Ramshorst het voetbal van het afgelopen weekend.

Pierre van Hooijdonk vond het lang duren voordat Feyenoord de wedstrijd tegen Fc Emmen gewonnen had. Van Hooijdonk zei dat Feyenoord meer had moeten doen, meer kansen had moeten krijgen, waardoor je uiteindelijk ook meer doelpunten had kunnen maken.

“Feyenoord speelde met Narsingh in de spits, maar wie je spits ook is, die moet je ondersteunen en dat betekent dat de middenvelders onder je moeten komen. Er moeten lopende spelers hebben om de spits heen, dan maak je het makkelijker. Er is geen lopende speler die initiatief neemt om het makkelijker te maken.”

Van Hooijdonk vond de keuze van Advocaat om Narsingh in de spits te zetten geen logische keus. “Narsingh is helemaal geen spits, ik vind hem ook geen linksbuiten. De enige positie die hij kan spelen is rechtsbuiten.” Van Hooijdonk vervolgt: “Je moet eens kijken hoe hij een bal trapt, hij schiet met de zijkant van zijn wreef. Als rechtsbuiten kan hij die balletjes wel geven. Hij moet rennen en de bal voor geven en verder niets.”

Theo Janssen vult Van Hooijdonk aan: “De eerste aanname van Narsingh gaan omhoog of naar de zijkant, dus hij kan niet fungeren als aanspeelpunt, dus je hebt er niet zoveel aan.”

Over trainer Dick Advocaat is Van Hooijdonk te spreken. De Hagenaar is nu een jaar trainer van Feyenoord en volgens Van Hooijdonk heeft de trainer Feyenoord geweldig gereorganiseerd.

“Als je kijkt hoe het was toen Stam trainer was en wat Dick daarna heeft gedaan. Hij is begonnen op zijn Dicks: ‘compact, verdedigend staan, eerst de nul houden’. Dat heeft resultaten opgeleverd.” Echter is het voetbal niet doorontwikkeld. “Het enige wat Advocaat altijd roept is dat hij nieuwe spelers wil.” Advocaat laat volgens Pi-Air te veel weten wat spelers niet goed kunnen, maar volgens de oud-spits van Feyenoord is juist Dick daarvoor aangesteld om spelers beter te maken en kun je veel dingen trainen. “Dat is de functie van de coach.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login