Nieuws

Van Hooijdonk: “Ik denk niet dat Pratto iemand is die Jørgensen uit de basis houdt”

on

In het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal op NPO 1 met presentator Sjoerd van Ramshorst spraken Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen o.a. over het debuut van de Argentijnse spits van Feyenoord; Lucas Pratto.

Van Hooijdonk: “Dick wilde een spits erbij hebben, maar dit is geen betere speler dan Nicolai Jørgensen. In de breedte is dit een prima versterking, want als er iets met Jørgensen gebeurd heb je Pratto, maar hij heeft op mij geen indruk gemaakt waarbij ik denk “dit is allemaal anders”, aldus de oud-spits van Feyenoord.

Na de grote kans die Pratto op de paal schoot kreeg de Zuid-Amerikaan een vrije kans voor open doel. Echter miste de spits jammerlijk.
Volgens van Hooijdonk was die actie “hel erg matig”.

Van der Vaart vult aan: “Dit is echt zo’n bal, als je al een grote kans gemist hebt, dan sta je vrij voor het doel en dan hoop je eigenlijk “geef hem alsjeblief niet” want je weet dat deze ook weer naast gaat”.

Van Hooijdonk: “Het is een aankoop die je in de breedte sterker maakt. We hebben vaak naar Jørgensen gekeken en dan dachten we vaak: “wat is er met hem aan de hand?” Het was geen vormdipje meer, maar een vormcrisis.”

Volgens Van Hooijdonk zou “Jørgensen nog steeds op zijn oude niveau kan komen en doelpunten kan maken voor Feyenoord. Misschien is dat moment wel dichterbij dan dat we denken, maar ik denk niet dat Pratto iemand is die Jørgensen uit de basis gaat houden.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply