Nieuws

Van Hooijdonk: ‘Besiktas meest gunstige tegenstander’

on

Twee seizoenen lang speelde Pierre van Hooijdonk in de Turkse Süper Lig, de competitie waarin Besiktas, de komende tegenstander van Feyenoord in de voorronde van de Champions League actief is. De oud-spits van de Rotterdammers kent de ploeg dan ook behoorlijk en blikte vast vooruit op het belangrijke duel.
“Besiktas mag dan wel de derde club van Istanbul zijn, maar zo voelen zij dat zelf niet”, weet Van Hooijdonk. De voormalig aanvaller van Feyenoord denkt dat de Turkse topclub absoluut te verslaan is in het tweeluik. Met name het stadion speelt daar een rol in. “Normaal gesproken is het echt een heksenketel, maar de club is het stadion aan het verbouwen. Ik verwacht dat die werkzaamheden nog niet afgerond zijn voor het duel met Feyenoord.”

De nummer drie van Turkije speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden in het Olympiastadion, waar 75.000 mensen plaats kunnen nemen. Van Hooijdonk: “In dat stadion zit een grote sintelbaan, dus er zal enorm veel geluid verloren gaan, zeker als je het vergelijkt met het kleine eigen stadion.”

Besiktas werd afgelopen seizoen derde in de Turkse competitie, maar mag vanwege de Europese schorsing van kampioen Fenerbahçe toch meedoen aan de voorronde van de Champions League. Volgens van Hooijdonk biedt dat perspectief voor Feyenoord: “Op papier is dit de meest gunstige loting, veel te loten ploegen waren sterker.”

Ondanks dat Besiktas onlangs Demba Ba overnam van Chelsea geeft Van Hooijdonk zijn oude ploeg een goede kans. “Besiktas heeft genoeg middelen om zich te versterken, maar de aankopen passen niet altijd precies. Daarom maak je altijd wel een kans tegen Turkse ploegen. Er zit niet altijd een goed idee achter.”

Van Hooijdonk denkt te weten welke spelers het Feyenoord weleens lastig kunnen maken. “Gökhan Töre is een erg goede buitenspeler en tevens Turks international. Ook de Nederlandse Turk Oguzhan Özyakup is goed, maar het is niet een sterrenteam zoals bij Fenerbahçe of Galatasaray.

Bron: Rijnmond.nl

20140719-193029-70229938.jpg

You must be logged in to post a comment Login