Nieuws

Van Hanegem: “Zeg gewoon dat Heracles de betere ploeg is in De Kuip en dat dat een schande is”

on

We zullen het deze week ongetwijfeld horen.Dat er volop supporters zijn van Feyenoord die hopen dat PSV zondag in de Kuip wint. Want dan is de kans minder groot dat rivaal Ajax kampioen wordt. Bij mij moet je niet aankomen met die onzin, ik heb helemaal niets met dergelijke sentimenten. Ik wil nu juist zien hoe PSV reageert na het gelijkspel tegen Heerenveen. Dat het een keer fout zou gaan, daar kon je op wachten.

Ik hoorde steeds vaker mensen roepen dat de topclubs in Nederland moeten leren wedstrijden over de streep te trekken. Zelfs in thuiswedstrijden tegen degradatiekandidaten. Dat slaat nergens op. Bij PSV werd de laatste maanden voortdurend gekozen voor een extra verdediger in de slotfase. Wie dat toejuicht, kijkt alleen naar de korte termijn. De topclubs moeten juist toeslaan als de ruimtes op het veld groter worden. Zag je PSV na de 2-2 met tien man toch weer de regie in handen nemen? Waarom kon dat eerder dan niet? Ja, Heerenveen haalde er een verdediger af en Henk Veerman kwam erbij als extra spits. Maar dan krijg je zelfs met tien man toch volop ruimte om toe te slaan? Nee, we rennen allemaal achteruit, schieten de ballen blind weg en bij die praatprogramma’s zie ik al die wijsneuzen daar compliment na compliment voor uitdelen.

Feyenoord deed het gisteren ook. Eric Botteghin nog even in het veld om de 1-0 over de streep te trekken en een aanvaller eruit. Nou, geweldig. Tegen Heracles, dat in Breda zes tegengoals had moeten slikken en in Den Haag vier. En dan straks allemaal jammeren dat we met ons voetbal zo achterblijven. En dat de stadions niet meer bomvol zitten.

Commentator Evert ten Napel die dolenthousiast gilt dat we dáár dus allemaal voor naar het stadion komen als een Robin van Persie een no look-passje geeft. Zeg gewoon dat Heracles de betere ploeg is in de Kuip en dat die constatering eigenlijk een schande is.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login