Nieuws

Van Hanegem: ‘Wees toch eens duidelijk!’

on

De afwachtende houding van Fred Rutten wat betreft het tekenen van een nieuw contract bij Feyenoord zit Willem van Hanegem niet lekker. Het clubicoon is van mening dat de trainer zichzelf overschat, schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem vindt dat Rutten de laatste weken niet bepaald een sterke indruk maakt. “Er is binnen de ploeg geen vertrouwen, dat lijkt me duidelijk. Een jongen als Boëtius loopt tegen zichzelf te voetballen, maar dan zie ik hem tegen Heracles een beetje opfleuren als Vilhena er in komt en dan wordt hij even later zelf gewisseld. Daar begreep ik niets van. Waarom haal je in plaats van Boëtius Toornstra er niet uit?”

“Dat is een aardige speler, alleen raakte hij zaterdagavond geen knikker. Dat kan, maar hij mocht wel blijven staan. Tegen de deskundigen die het logisch vinden dat Feyenoord zo speelt omdat de ploeg te weinig kwaliteit heeft, zou ik willen zeggen: haal de poep uit je ogen. Want we hebben Feyenoord dit seizoen ook heel goed zien spelen, bijvoorbeeld tegen Ajax. Dus het zit er zeker wel in.”

Van Hanegem denkt dat het slechte spel andere oorzaken heeft. “Er is misschien te veel onrust rondom de ploeg. Blijft de trainer nou wel of niet? Wees toch eens duidelijk! Dat zou voor iedereen prettig zijn, spelers, supporters. Je weet als club en trainer nu toch wel wat je aan elkaar hebt? Ik vind dat Rutten blij moet zijn dat hij kan bijtekenen. En als hij niet wil, jammer dan.”

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login