Nieuws

Van Hanegem: ‘Waarom grijpt er niemand in?’

on

Van Hanegem schrijft in het AD weer een column over zijn geliefde Feyenoord. De ‘Kromme’ gaat vooral in op het televisie-optreden van technisch directeur Martin Van Geel bij De Tafel van Kees.

Van Hanegem begint zijn column door te stellen dat het onbegrijpelijk is dat Van Geel niet in de spiegel kijkt om naar zijn eigen functioneren te kijken. Sterker nog:

‘De mensen om hem heen ook niet. Van Geel zei dat het bijna bij het gênante af was hoe hij intern werd gesteund. En dat is het ook. Waarom wil mijn club niet toegeven dat er een doodlopende weg is ingeslagen?

Een bod op Jeremiah St. Juste van 12 miljoen euro en het feit dat hij dan nog steeds bij Feyenoord speelt, als hij al eens speelt? Dat is helemaal niet gek. Algemeen directeur Jan de Jong zat laatst zelf ook al alles maar recht te praten wat krom is aan tafel bij Tom Egbers. Vinden de vijf leden van de raad van commissarissen het echt zo wel prima gaan in De Kuip?

‘Kletskoek’ gilde Van Geel als Hans Kraay hem terechte, kritische vragen stelde. Want de mensen die roepen dat hij moet vertrekken, zijn allemaal gek. Volgens Van Geel breekt er nog voldoende jeugd door.

Hij noemde bloedserieus Bart Nieuwkoop, Tyrell Malacia en Calvin Verdonk, die ik echt nooit meer op het veld zie staan. Er staan wekelijks zo’n zes spelers uit de eigen jeugd op het veld, zei hij. Dat is gewoon niet waar. Ze huren ook nog eens voor een behoorlijk salaris een matige speler als Cuco Martina en die krijgt meteen de voorrang boven de zelf opgeleide spelers.

De  mensen op de tribunes zijn niet gek. De Kuip is al opvallend leeg de laatste tijd en ik begrijp dat heel goed. Ik voorspel dat het nog erger zal worden. Van Geel, De Jong en die commissarissen zitten er toch niet voor zichzelf? Ze zitten er voor Feyenoord. Het voetbal moet bij ons centraal staan, zei De Jong gisteren op Radio 1. Dat klopt, maar dat kan alleen als je echt kritisch op elkaar bent. En als je durft in te grijpen. En dat gebeurt bij Feyenoord, onder deze mensen, niet.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login