Nieuws

Van Hanegem: ‘Voor veel Feyenoorders is het seizoen al geslaagd, het is absurd’

on

Columnist Willem van Hanegem had het deze week graag een keer niet over Feyenoord gehad. Maar dat liep anders.

Ik had gehoopt dat we Feyenoord even links hadden kunnen laten liggen deze week. Dat er een week na de 6-2 tegen Ajax een makkelijke overwinning was geboekt op Woudestein. Dan hadden we het over de onbevangenheid van de PSV’ers Cody Gakpo en de pas 16-jarige Mohammed Ihattaren kunnen hebben. Dat ik zo hoop dat die jongens dat vrije in hun spel zullen houden, al is het tegen beter weten in.

We hadden het ook over Mathieu van der Poel kunnen hebben. Wat een klasse, wat een mooie zondag voor hem. Die wereldtitel veldrijden is nu waar deze hoort. Wat zou ik die gozer graag eens een heel seizoen op de weg zien rijden. Tegen het supertalent Remco Evenepoel uit België. Want overal komt de talentvolle jeugd in rap tempo aanzetten.

Behalve bij Feyenoord. Orkun Kökcü is een groot talent. Dat liet hij zien tegen FC Emmen, maar daarna heb ik hem alleen nog tegen Fortuna Sittard zien spelen. Feyenoord heeft behoefte aan onbevangenheid en creativiteit. Juist nu. Dat het verschil tussen de piek tegen Ajax en de dalen tegen PEC Zwolle en Excelsior zo enorm groot is, dat is ronduit ergerlijk. Daarom gaan we het toch weer over die club hebben.

Vier punten uit de laatste vijf wedstrijden, maar voor veel Feyenoorders is het seizoen toch al geslaagd, want Ajax is een keertje verslagen. Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd. Altijd maar bezig zijn met een andere club en zelf zo vaak volledig door de bodem zakken, het is absurd.

Excelsior is een veredelde amateurclub, maar ze voetballen dus makkelijker dan Feyenoord. De mensen die vorige week riepen dat alle criticasters op de technische staf terug moesten in hun mand, wil ik even niet meer horen. Bij dit Feyenoord is iets echt goed mis. Ik gaf al eerder aan dat het tijd is voor een frisse wind met nieuwe gezichten. Nee, daar had ik Dick Advocaat niet bij in gedachten. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje armoedig dat ze nu bij hem hebben aangeklopt.

Bijna net zo armoedig als het niveau gisteren. Ja, ik weet ook wel dat Ajax lekker wilde aanvallen en dat Feyenoord toen kon counteren. Reageren in plaats van dicteren. Maar Excelsior zette gisteren in de openingsfase ook vol druk. Om te voorkomen dat Feyenoord het goede gevoel van verleden week kon vasthouden. Dat lukte. Het leek nergens op bij Feyenoord.

Die 2-1 in de slotfase, het leek alsof ze het allemaal wel prima vonden. Blijkbaar draait alles om de halve finale in de beker tegen Ajax later deze maand. Om Ajax nog iets meer te tergen start de kaartverkoop op 6 februari, 6-2 dus. Ik vrees de boemerang.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login